پروتز چانه راه حلی شگفت انگیز است که به صورت کاملاً طبیعی و زیبا و به وسیله مدرن ترین روش های پزشکی، جذابیت چهره افراد را چندین برابر می کند. جراحی پروتز چانه، امروزه، نه تنها به افرادی که به دلایل طبی چانه خود را از دست دادهاند کمک میکند، بلکه به همه ما این امکان را می دهد که با اعتماد به نفس بیشتری خود را دوست داشته باشیم و به چهره خود جوانی را هدیه کنیم. در این مقاله، به بررسی عمیقتر این تکنیک جالب خواهیم پرداخت و از جدیدترین مواد و متد های مورد استفاده تا اثرات روانی و اجتماعی آن بر فرد را کاوش خواهیم کرد.
عمل پروتز چانه چیست؟
پروتز چانه، به افزایش حجم یک چانه کوچک یا چانه ای که به داخل فرو رفته است، کمک می کند و باعث نمایان شدن و شکل دهی بخش پایینی صورت و خط فک شما می گردد. با وجودی که اکثر افراد عمل پروتز چانه را به دلایل زیبایی انجام می دهند اما گاهی این جراحی برای بازسازی چهره نیز به کار می رود. جراح پس از ایجاد برشی در پوست، ایمپلنت را جاسازی می کند و آن را به استخوان چانه می چسباند تا ظاهری متعادل و طبیعی به چهره شما ببخشد.
چه کسانی کاندیدای مناسب جراحی پروتز چانه هستند؟
هر کسی که چانه کوچک یا فرورفته ای دارد، ممکن است به پروتز فکر کند. فرورفتگی چانه زمانی رخ می دهد که چانه تان به اندازه کافی بیرون نیامده باشد و به همین علت با دیگر اجزای صورت مانند بینی تناسب نداشته باشد. به علاوه، در زمان بروز آسیب مانند شکستگی، برداشتن تومور و غیره نیز این احتمال وجود دارد که پروتز چانه را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرید.
افراد زیر گزینه های ایده آلی برای پروتز چانه هستند:
- اختلال فک، بدشکلی استخوان فک یا ارتفاع چانه بسیار کوتاهی ندارند.
- سیگار نمیکشند.
- به رشد کامل استخوان رسیده اند.
- انتظارات واقعگرایانه درباره نتایج جراحی پروتز چانه خود دارند.
- از نظر جسمانی در وضعیت سالمی قرار دارند.
این فرآیند می تواند همزمان با جراحی های دیگر نیز به کار رود، از جمله:
- جراحی غبغب
- لیفت صورت
- جراحی مردانه سازی چهره
- جراحی بازسازی چهره
- رینوپلاستی (عمل تغییر شکل بینی).
قبل از جراحی پروتز چانه، چه اتفاقی می افتد؟
دکتر پریا روانفر دستورالعملهایی را برای آمادهسازی شما قبل از جراحی ایمپلنت چانه ارائه خواهد داد. ممکن است نیاز به آزمایشهای خاص و بررسی فیزیکی داشته باشید تا اطمینان حاصل گردد که وضعیت سلامتی شما خوب است. همچنین، اگر سیگار میکشید، باید از چند هفته قبل، اقدام به ترک آن کنید و گاهی ممکن است نیاز به قطع مصرف یک سری داروهای خاص را داشته باشید؛ بنابراین حتما درمورد داروهایی که مصرف می کنید مانند آسپرین، داروهای ضدالتهاب یا مکمل های گیاهی، به متخصص خود اطلاع دهید. از طرفی ممکن است نیاز باشد که قبل از جراحی شروع به مصرف آنتی بیوتیک های خاصی کنید تا خطر عفونت کاهش یابد. در ادامه، جراح عکس هایی از چانه و چهره شما قبل از عمل می گیرد تا بهتر بتواند فرآیند پیش رو را ارزیابی کرده و نتایج قبل و بعد را با یکدیگر مقایسه کند.
پروتز چانه چگونه انجام میشود؟
در زمان عمل پروتز چانه، جراح متخصص و تیم مراقبتی تان مراحل زیر را انجام می دهند:
- بسته به طول و پیچیدگی جراحی، شما را تحت بی حسی موضعی، بیهوشی ملایم و یا بیهوشی عمومی قرار می دهند.
- یک برش داخل دهان و در شکاف لب پایین، ایجاد می کنند. هرچند در برخی موارد، این بریدگی ممکن است در بیرون فک اعمال شود.
- سپس از ابزار ویژه ای برای جابجایی پوست، چربی و بافت استفاده میکنند. حالا جراح ایمپلنت را وارد چانه کرده و آن را متناسب با قالب استخوان فک شما تغییر میدهد تا یک ظاهر طبیعی به دست آورد.
- در مرحله بعدی، نخ های جذب شونده ای را برای بخیه زدن به کار می برند و ناحیه جراحی شده را با پانسمان می بندند.
در نهایت، پس از اتمام ایمپنت چانه، می توانید همان روز به خانه برگردید که البته این امر به پیچیدگی جراحی تان نیز بستگی دارد. با این حال، بستری شدن در بیمارستان بعد ازعمل در موارد معدودی اتفاق می افتد.
عوارض پروتز چانه
همانند تمامی جراحیها، درصورت رعایت نکردن دستورالعمل های لازم یا انتخاب جراح غیر متخصص، پروتز چانه نیز می تواند با برخی از خطرات همراه باشد، از جمله:
- خونریزی.
- کبودی.
- حس سوزش یا خارش.
- فرسایش استخوان فک.
- از دست دادن موهای نزدیک محل برش (اگر بریدگی در بیرون فک اعمال شده باشد).
- خارج شدن پروتز از جای خود (ایمپلنت از ناحیه بریدگی بیرون میآید).
- عفونت.
- آسیب عصبی.
- زخم.
- جابجایی پروتز چانه.
فواید پروتز چانه
- ظاهر متعادل تری به صورت و خط فک شما ببخشد.
- حجم از دست رفته فک را بازیابی کند.